2014. június 25., szerda

4. Kritika - Hannah Malfoy története

Hannah Malfoy története
http://hannahmalfoy-hpfanfic.blogspot.hu/


Fejléc: A fejléced egyszerű és szép, mégis találni rajta némi kivetnivalót vegyük például Malfoyt és minden bizonnyal Hannaht rajta. Túlságosan is a kép alján helyezkednek el, ezzel mintha leesnének a képről. Furcsa érzés fog el, ahogy a fejlécedre ránézek, magam sem tudom elárulni, hogy mi, de mégis, tetszik! Ellenben a felirat elhelyezésével, javaslom valahová a kép aljára tedd, vagy közvetlenül fentre, a két fiatal fölé. De egyébként nagyon szép munka! Az én tetszésemet elnyerte az előbb felsoroltaktól eltekintve! 

10/ 9

Kinézet: Magáról a külsőről egy valami jut eszembe, ami nevetségesen hangzik, de igaz: szürke. Túlságosan is az a semmit mondó szürke szín. Szerintem magát a sablon részét, illetve az bejegyzések és modulok helyét például fehérrel helyettesítsd, hogy ne gyakoroljon ily mértékben módfelett szürkeséget, amely köztudottan egy unalmas szín. A többi modul tökéletesen el van helyezve, nem lógnak ki, ami eléggé gyakori baleset szokott lenni, így hát azt kell mondjam felettébb tetszetős, szép munka! 

10/ 5

Történet: Mielőtt hozzá fognék, hogy kifejtsem magával az irományoddal kapcsolatos gondolataimat, engedd meg, hogy szóvá tegyek valamit: a cím. Szándékosan ide hagytam meg, de ennek ellenére is ez szúrt nekem először szemet. Hannah Malfoy története - gondold el, hogy ezt teljesen ismeretlen olvasó futja át, teszem föl egy könyves boltban vagy akár a mostanság elterjedtebb Facebook felhasználók által létrehozott blogokkal foglalkozó csoportban a rengeteg többi blog vagy könyv között. A cím utaljon valamelyt a történetre. Annyit tudunk meg belőle csupán, hogy van egy lány valamint egy fiú és róluk szól egy történet. Ezen kívül egyéb? Semmi. Ezáltal nem is érdekes. Még így utólag is egyszerűen áttudod írni a címet, amit én teljes mértékben támogatok. A történetet olvasva többször voltam kíváncsi és be kell valljam néhol elkapott az ásíthatnék, ami azért történt, mert rengeteg a fölösleges párbeszéd és túl kevés a leírás. Semmit sem tudunk Hannahról azon kívül, hogy milyen lény és hogy ki az anyukája, aki már halott Voldemort által, de hogy milyenek a lány érzései és gondolatai arról semmit, és hiába is E/3-ban írod, mégis kikellene fejteni, hogy mi, hol, merre, hány méter. Remélem érted mire szeretnék célozni. Rengeteg azon párbeszéd is, amit a sorozatban visszahallottunk, természetesen nem probléma, hogy beleírtad, sőt, nagyon tetszik, azonban kevésbé, hogy csak úgy odafirkantottad és kész, le van tudva. Tedd picit színesebbé az írásodat, építsd bele Hannah személyiségét. De egyébként a fogalmazásmódod nagyon szép és ha többet foglalkozol vele, talán igazi, szép, kidolgozott történetet tudhatsz a birtokodban, de ehhez nem elhanyagolható az olvasás! Olvass könyvet, blogokat, ártani nem fog ártani! 

10/ 7

Mindent összevetve: Ha megteszed a lépéseket, amiket az előbb leírtakban említettem, egész biztos nagyobb olvasottságnak örvendnél! Nagyon ügyes vagy és mondhatni bátor, hogy egy olyan közismert fanfictionba fogtál, aminek történetét a fél világ ismeri! Vigyázz, hogy Malfoy, Harry és a barátaik valamint a többi szereplő stílusát visszaadd az írásoddal! Reménykedem benne, hogy nem sértettelek meg a kritikával, remélem hasznodra válnak a tanácsaim! Sok sikert kívánok továbbra is a blogodhoz! 

30/ 21

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése