2014. június 26., csütörtök

6. Kritika - Nem oda tartozol


Nem oda tartozol (Harry Potter fanfiction)
http://nemodatartozol-karool.blogspot.hu/


Fejléc: A fejlécedről nem tudnék bővebben kibontakoztatva véleményt kifejteni. Az első benyomásom az, hogy nem tetszik. A zöld színek teljesen elütnek a lánytól, ráadásul a felirat sem valami attraktív munka, a közepén rikítóbb, mint a két szélén. Nem, ne haragudj, de ez tényleg hátborzongató! A fejléced megtekintése után hanyatt homlok menekültem volna a blogodról, mert a csalogató hatás helyett afféle üldözési befolyás alá kerültem. Szerintem hamar cseréld le! Természetesen a színekkel semmi bajom sincsen, jómagam is szeretem a zöld színt és a mardekárnak is jelentős szerepe van hozzá, már ha kötődik egyáltalán a kinézet ehhez, de itt valami nagyon el lent rontva. Készíts újat, esetleg kérj valakitől! 

10/ 2

Kinézet: A blog külsejéről sem tudnék másképp elmélkedni, mint a fejléc pontnál. A háttér hiába rendelkezik zöld színnel, mégis teljesen más hatást gyakorol mind a fejlécedre, mind a blogodra, nem a legjobb értelemben. Nem illik oda és nem csak az, hanem a bejegyzés helye sem. Ez a szürke szín annyira ellensúlyozza a főszínt, hogy fáj tőle a szemem, főleg a chat szintén rikító árnyalatától. A modulok elhelyezése szép, rendezett és nincsenek benne teljesen felesleges modulok. Nagyszerű!

10/ 5

Történet: Az írásod mozgalmas és érdekes, amit módfelett jó néven vettem. A prológust elolvasva egyfajta kíváncsiságot keltettél bennem, majd ahogy az első és második részen is túl lettem, azt kell mondjam szép munka! Esemény dús írásodhoz talán annyit tudnék hozzáfűzni, amit a bloggerek legalább hetven-nyolcvan százalékának, több leírást kérek! Itt most nem arra akarok célozni, hogy még azt is írd le, hogy milyen időközönként jár főszereplőnk a toalettre, hanem leginkább arra, hogy fejtsd ki a gondolatait! Az irományodból többet tudunk meg a monotonon pöfékelő vonat mivoltáról, mint magáról Elisáról! Az adottságod meg van hozzá, hogy jót alkoss, ki kell használni, élni kell vele! Olvass minél több blogot valamint könyvet, hogy gyarapodjon szókincsed és ezáltal több olvasót csalogass az irányodba!

10/ 9

Mindent összevetve: Azt hiszem nem kell sok mindent mondanom, hiszen amit kellett és úgy gondoltam ezt leírtam. Így utólag hozzám nem méltóan felajánlanám segítségem a fejléc elkészítésében, de csakis azért, mert elárulom, én érzek bűntudatot, hogy a kinézettel rontottad el az egyébként nagyon jó írási tehetségeddel összegyűlt pontszámod! Reménykedem benne, hogy élsz a lehetőséggel. Természetesen vannak nálam jobb szerkesztési vénával rendelkezők is és ha ismersz közülük valakit kérd meg, hogy segítsen! Csak gratulálni tudok ahhoz, hogy egy fanfictionbe vágtad a fejszédet! Nehéz hiteles dolgokat írni azokról, akik a történetben vannak, főleg ha azok egy fél világgal ismertetett regény által vannak. Nagyon vigyázz, hogy ne rontsd el, különben az egész semmit sem fog érni! Nekem nagyon tetszik az írásod és a stílusod, szóval aki szereti az ilyen fanfictionokat, azoknak bátran ajánlanám annak fejében, hogy ha továbbá is keményen dolgozol majd a történeten és nem hanyagolod el! Sok sikert kívánok továbbra is a blogodhoz!

30/ 16

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Először is köszönöm a kritikát, és megfogadom a tanácsod, vagyis lecserélem a fejlécet... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igazán nincs mit, elvégre ez a munkám! :)
      A tanács csakis a te javadra szolgált!

      Törlés